Allmäntandvård för vuxna och barn

Kliniken är ansluten till Försäkringskassan och tillhör Praktikertjänst

Klinisk undersökning och röntgendiagnostik utförs för att upptäcka skador i tänder och omgivande vävnader. Reparativ terapi som t ex compositlagningar utförs vid mindre skador, keramiska ersättningar kan behövas vid större restaureringar. Rotbehandlingar utförs när tandens nerv är skadad.

Kirurgiska behandlingar

Trygga och stabila behandlingar

Ett vanligt problem för unga vuxna är inflammerade visdomständer som kan behöva avlägsnas. Gamla rotfyllningar som infekterats kan åtgärdas kirurgiskt för att avlägsna bakterier. Vid förlust av en eller flera tänder ersätts dessa med tandimplantat som opereras in i käkbenet.

Estetisk Tandvård

Fokus på ett optimalt estetiskt resultat

De åtgärder vi utför på kliniken är med fokus på ett optimalt estetiskt resultat. Fyllningar görs i compositmaterial väl anpassade till tandens egna färg. Missfärgade tänder kan rengöras och blekas, större ytskador kan korrigeras med skalfasader eller helkeramiska kronor. Felställda tänder kan korrigeras med osynliga skenor som är lätta att bära utan problem i vardagen.

Bettfysiologiska behandlingar

Motverka spänningshuvudvärk samt trötta och spända käkar

Tandgnissling och tandpressning sker oftast under sömnen och ger besvär som spänningshuvudvärk, trötta och spända käkar eller ömhet i en eller flera tänder. Detta kan behandlas med bettskena som är individuellt anpassad och som skyddar tänderna under natten. I vissa fall behövs även bettinslipning.

Hygienbehandlingar

Sköt om dina tänder!

Tandköttsinflammation med efterföljande tandlossning kan förebyggas och åtgärdas med hjälp av god munhygien och regelbundna besök hos vår tandhygienist som tar bort tandsten, putsar och polerar samt informerar och instruerar dig i hur du bäst kan sköta om dina tänder.